PAMETNI NAKUP

Sardele na šavor

8 pax

SESTAVINE

  • 1 kg sardel
  • 1 kg svetle čebule
  • 120 g belega vinskega kisa
  • 40 g rozin
  • 20 g sladkorja
  • 4 lovorjevi listi
  • moka tip 400
  • ekstra deviško oljčno olje
  • rastlinsko olje
  • sol
  • poper

Sardele na hitro najprej sperite in osušite s kuhinjskim papirjem. Segrejte večjo količino rastlinskega olja na 175–180 °C. Sardele pomokajte in jih na olju cvrite eno minuto. Odcedite jih na kuhinjskem papirju, rahlo posolite in jih položite v globok krožnik. V veliki ponvi segrejte 4–5 žlic oljčnega olja in na nizki temperaturi prepražite narezano čebulo, začinjeno s soljo in poprom. Na zelo nizki temperaturi pražite še približno 20 minut: čebula se mora zelo zmehčati, ne da bi pridobila barvo. Prelijte s kisom, dodajte lovorov list, sladkor in rozine, ki ste jih 10 minut namakali v topli vodi (po želji lahko dodate tudi pest pinjol). Izklopite ogenj in s to vročo omako premažite sardele. Posodo pokrijte in jo čez noč postavite v hladilnik. Sardele na šavor vzemite iz hladilnika 30 minut pred postrežbo in jih po želji ponudite z rezinami popečenega kruha ali s popečeno belo polento.
Sardele na šavor
White e Fresh

Ondina

Linija izdelkov, ki poveličuje okuse morja.

Nasvet

Pri pripravi uporabite sardele znamke Ondina.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Košarice iz listnatega testa z rikoto in gozdnimi sadeži

VEČ

Fuline - belokranjska velikonočna jed

VEČ

Soparjen brancin z ingverjem

VEČ

Velikonočni sladek kruh

VEČ

Praznična predjed

VEČ

Čokoladne tortice

VEČ

Svetovni dan palačink - limonine palačinke z rikoto

VEČ

Burger s trganim jezikom in svežo solato

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
10 April 2025
Maribor
Ptujska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.