Sendvič z domačo klobaso
SESTAVINE
- 4 pletenke s sezamom
- 2 domači klobasi
- pest kislega zelja
- gorčica
- majoneza
- bela čebula
- žlička balzamičnega kisa
- žlica olivnega olja
- žlica masla
- žlička soli
- žlička medu
Domačo klobaso skuhamo po navodilih. Belo čebulo narežemo na lističe. V ponev damo olje in maslo. Ko se maslo stopi, dodamo čebulo in počasi pražimo na nizki temperaturi. Ko se čebula začne karamelizirati, obarvati v rjavo, dodamo balzamični kis, sol in med ter premešamo. Pletenko s sezamom prerežemo na polovico. Spodnji del premažemo z gorčico. Gor položimo kislo zelje in rezine klobase. Na klobaso naložimo žličko karamelizirane čebule. Zgornji del pletenke premažemo z majonezo in pokrijemo sendvič.
Recept je pripravila Anja Fir.