Široki rezanci s škampi in kaprami
SESTAVINE
- 450 g zamrznjenih celih škampov
- 500 g svežih širokih rezancev
- 2 stroka česna
- 1dl suhega belega vina
- sesekljan šop peteršilja
- 2 dl smetane za kuhanje
- pest nasekljanih kaper
- olivno olje
- sol
- poper
Pred začetkom kuhanja škampe odmrznemo. Solimo in zavremo štiri litre vode za testenine. Česen zelo na drobno nasekljamo. Ponev damo na srednje močen ogenj, vanjo vlijemo dobro žlico olivnega olja in na njem počasi prepražimo česen, da zadiši. Nato dodamo škampe in jih popečemo z obeh strani, približno tri minute. Ko voda zavre, damo vanjo kuhat testenine po navodilih. Škampe zalijemo z vinom in pokuhamo približno dve minuti, dodamo nasekljane kapre in premešamo. Škampe zalijemo s smetano za kuhanje in pokuhamo. Prilijemo 1 dl vode, v kateri so se kuhale testenine, in kuhamo, dokler se ne zgosti. Omako poskusimo ter po potrebi solimo in popramo. Solimo na koncu, ker so kapre slane, da ne bi prej presolili omake. Dodamo testenine, nasekljan peteršilj in dobro premešamo. Po potrebi testeninam dodamo še nekaj vode. Postrežemo.
Recept je pripravila Anja Fir.