PAMETNI NAKUP

Škampi v omaki z zeleno salso

4 osebe

SESTAVINE

  • 800 g argentinskih kozic (z oklepi)
  • manjši por
  • manjši korenček
  • žlička paradižnikovega koncentrata
  • 1 dl renskega rizlinga
  • 2 dl zelenjavne osnove
  • pol žličke mletega čilija
  • 20 g masla
  • strok česna
  • šop peteršilja
  • žlička kaper
  • šop bazilike
  • sok polovice limone
  • 4 žlice olivnega olja
  • sol
  • beli poper
  • kruh

Kozice najprej olupimo in očistimo (odstranimo črno črto na hrbtu). V kozico damo žlico olivnega olja ter na njem prepražimo oklepe in glave kozic. Por narežemo na kolobarje, korenček narežemo na večje kose. Popražimo skupaj z oklepi. Ko se zelenjava začne karamelizirati, dodamo žličko paradižnikovega koncentrata in pražimo dobro minuto. Dodamo vino in kuhamo dobre tri minute, dokler vino ne izhlapi. Zalijemo z zelenjavno osnovo in počasi kuhamo pol ure. Po pol ure omako precedimo v ponev in jo začnemo reducirati na večjem ognju. Reduciramo toliko časa, da omaka postane skoraj gostote sirupa (se zmanjša za polovico). Dodamo čili in poskusimo – po potrebi solimo in popramo. Soli nismo dodali prej zaradi slanosti samih kozic, pri reduciranju pa bi omaka lahko postala preslana. Omako odstavimo in ji počasi dodajamo maslo ter mešamo. Mora biti gladka, svetleča in gosta. Za zeleno salso zelo na drobno nasekljamo strok česna, peteršilj, baziliko in kapre. Dodamo limonin sok in olivno olje ter solimo in popramo. Kozice popečemo na ponvi – na vsaki strani približno tri minute, da se obarvajo rožnato. Solimo. Najprej na krožnik postrežemo omako, nanjo položimo kozice, pokapljamo s salso in postrežemo ob svežem kruhu. Recept je pripravila Anja Fir.
Škampi v omaki z zeleno salso
White e Fresh

Ondina

Linija izdelkov, ki poveličuje okuse morja.

Nasvet

Pri pripravi uporabite argentinske kozice znamke Ondina.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Škotska jajca s peteršiljevo majonezo

VEČ

Hruške s skuto, medom in orehi

VEČ

Svinjska rebra na žaru s prilogo

VEČ

Pistacijev namaz

VEČ

Sardele na šavor

VEČ

Špageti z maslom, žajbljem in z limono

VEČ

Jesenska testeninska solata

VEČ

Škampi v omaki z zeleno salso

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.