PAMETNI NAKUP

Škotska jajca s peteršiljevo majonezo

4 osebe

SESTAVINE

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 5 jajc
  • sol
  • poper
  • moka
  • drobtine
  • 3 žlice majoneze
  • šop peteršilja
  • žlica limoninega soka

Jajca v vreli vodi kuhamo šest minut, nato pa jih takoj ohladimo v ledeni vodi. Mesu dodamo sol, poper in žlico nasekljanega peteršilja (lahko tudi suhega). Dobro premešamo. Jajca olupimo in jih damo na stran. Vzamemo dve žlici mesa in ju v dlani raztegnemo v tanko plast – lahko si pomagamo tudi s plastično folijo. V sredino položimo jajce in ga »oblečemo« z mesom, da dobimo kroglo. Ponovimo s preostalimi jajci. Mesne krogle nato položimo v zmrzovalnik za 10 minut, da bodo ohranile obliko. Po 10 minutah jih vzamemo iz zmrzovalnika in spaniramo – najprej v moki, nato jajcu in drobtinah. Lahko jih ocvremo (na 180 stopinjah približno šest minut) ali pa v spečemo v pečici na 200 stopinjah C 15 minut. Pred peko jih pokapamo z oljem. Za peteršiljevo majonezo na drobno nasekljamo šop peteršilja. V posodico dodamo majonezo, limonin sok in peteršilj, premešamo in postrežemo ob ocvrtih škotskih jajcih. Recept je pripravila Anja Fir.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Proteinski Milkshake

VEČ

Rižota z govejimi trakci in bučo hokaido

VEČ

Cheesecake

VEČ

Jajčna fritata s sirom Feta in špinačo

VEČ

Škotska jajca s peteršiljevo majonezo

VEČ

Hruške s skuto, medom in orehi

VEČ

Svinjska rebra na žaru s prilogo

VEČ

Pistacijev namaz

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.