PAMETNI NAKUP

Škotska jajca s peteršiljevo majonezo

4 osebe

SESTAVINE

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 5 jajc
  • sol
  • poper
  • moka
  • drobtine
  • 3 žlice majoneze
  • šop peteršilja
  • žlica limoninega soka

Jajca v vreli vodi kuhamo šest minut, nato pa jih takoj ohladimo v ledeni vodi. Mesu dodamo sol, poper in žlico nasekljanega peteršilja (lahko tudi suhega). Dobro premešamo. Jajca olupimo in jih damo na stran. Vzamemo dve žlici mesa in ju v dlani raztegnemo v tanko plast – lahko si pomagamo tudi s plastično folijo. V sredino položimo jajce in ga »oblečemo« z mesom, da dobimo kroglo. Ponovimo s preostalimi jajci. Mesne krogle nato položimo v zmrzovalnik za 10 minut, da bodo ohranile obliko. Po 10 minutah jih vzamemo iz zmrzovalnika in spaniramo – najprej v moki, nato jajcu in drobtinah. Lahko jih ocvremo (na 180 stopinjah približno šest minut) ali pa v spečemo v pečici na 200 stopinjah C 15 minut. Pred peko jih pokapamo z oljem. Za peteršiljevo majonezo na drobno nasekljamo šop peteršilja. V posodico dodamo majonezo, limonin sok in peteršilj, premešamo in postrežemo ob ocvrtih škotskih jajcih. Recept je pripravila Anja Fir.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Testenine z bučo in dimljeno panceto

VEČ

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.