Sladoledna zloženka s pecivom panettone
SESTAVINE
- Rezine peciva panettone
- Sladoled (okusi po želji, količina po potrebi)
- Sladkor v prahu (po želji, količina po potrebi)
Najprej odrežemo vrh peciva panettone, da dobimo rezino v obliki kroga, ki ga bomo položili na dno modela, nato preostali del peciva narežemo na rezine. Iz vsake rezine odstranimo nekaj sredice, nato pa jih obrežemo tako, da se prilegajo modelu. Odrezane kose razporedimo po notranjosti modela, ki ga v celoti prekrijemo s pecivom. Zdaj se lotimo polnjenja. Prvo plast naredimo s prvim okusom sladoleda (mi smo izbrali stracciatello), nadaljujemo s tanko plastjo kolača in dodamo novo plast sladoleda drugega okusa (mi smo izbrali tiramisu). Končamo z zadnjo plastjo peciva, ki bo spodnja plast, saj bomo zloženko obrnili. Zloženko damo v zamrzovalnik in jo hladimo 3–4 ure.
Postrežba
Zloženko obrnemo in jo položimo na servirni pladenj, nato pa posipamo z grenkim kakavom.