PAMETNI NAKUP

Solata caprese

4 osebe
5 minut

SESTAVINE

  • 24 češnjevih paradižnikov (ali 4 veliki)
  • 24 malih mocarel Land (ali 4 velike)
  • origano
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sveža bazilika

Češnjeve paradižnike prerežite na pol. Na krožnik položite polovice paradižnikov, majhne mocarele in sveže liste bazilike. Potresite z origanom, solite in pokapajte z ekstra deviškim oljčnim oljem.

Z majhnimi mocarelami, češnjevimi paradižniki in svežo baziliko lahko naredite tudi nabodalca.

Zamisli za serviranje: Velike paradižnike in mocarele narežite na enako debele rezine. Na krožnik izmenično položite rezino mocarele in rezino paradižnika.

Druge različice:

1. dodajte ali malo omake Pesto genovese.

2. dodajte rezine avokada in pest praženih pinjol.

Solata caprese
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Mocarela se poda k pršutu, primerna je za uživanje na testeninah ali pici in v hladnih solatah. Odlične so tudi panirane in ocvrte majhne mocarele.

Solata caprese pa je prava poletna poslastica, ki jo lahko postrežemo kot predjed ali lahko samostojno jed.

 

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.