Špageti Gragnano IGP po amatriško z ovčjim sirom Pecorino di Pienza
Špageti Gragnano IGP po amatriško z ovčjim sirom Pecorino di Pienza
4 osebe
SESTAVINE
350 g špagetov Gragnano IGP
150 g kozjega sira Pecorino di Pienza
80 g datljevih paradižnikov
120 g pancete v kockah
1 ščep črnega popra
1 strok česna
1 ščep paprike
V posodo damo kocke pancete, česen in ščep paprike. Za kuhanje ne dodajamo druge maščobe. Ko panceta postane hrustljava, dodamo paradižnike, ki smo jih zmečkali z vilico. V kozici zavremo rahlo slano vodo in v njej skuhamo špagete. Omako kuhamo na majhnem ognju. Skuhamo jo v istem času kot špagete. Okus izboljšamo s ščepcem črnega popra. Testenine odcedimo, nanje zlijemo omako, rahlo pokuhamo na velikem ognju in dodamo nariban sir Pecorino.