Špageti s tuno, mlado čebulo iz Tropee in limono
SESTAVINE
- 320 g špagetov
- 130 g filetov belega tuna Amo Essere Eccellente
- 2-3 mlade rdeče čebule iz Tropee
- 1 bio limona
- timijan po okusu
- ekstra deviško oljčno olje po okusu
- sol po okusu
- poper po okusu
Na drobno nasekljajte mlado čebulo in jo prepražite v ponvi z malo olja, nekaj vejicami timijana in ščepcem soli. Dodajte grobo sesekljane tunine filete in pustite 5-6 minut, da se zmes navzame okusa. Na koncu jo popoprajte ter dodajte sok in naribano lupinico polovice limone. Špagete skuhajte al dente v vreli osoljeni vodi. Odcedite jih ter še minuto pokuhajte v ponvi z omako. Prenesite na krožnike in na koncu dodajte limonino lupinico, mleti poper in nekaj vejic timijana.