PAMETNI NAKUP

Špageti z maslom, žajbljem in z limono

3 pax

SESTAVINE

  • 300 g špagetov
  • 1 limona
  • mleti črni poper
  • 30 g svežega žajblja (celega, v listih)
  • 3 žlice slanega masla
  • sir Grana Padano

Špagete skuhamo v velikem loncu vrele vode, dokler niso kuhani 'al dente'. Vodo, v kateri so se kuhali špageti, shranimo za pozneje. V vroči ponvi raztopimo maslo, nato dodamo cele liste žajblja in zrna popra ter vse skupaj dobro premešamo. Ko maslo začne rahlo cvrčati, dodamo zajemalko vode, v kateri so se kuhali špageti. Mešamo, da se sestavine lepo povežejo, nato dodamo kuhane špagete in po potrebi še malo vode od špagetov. Nadaljujemo mešanje, dokler omaka ne postane kremasta, nato pa odstranimo liste žajblja. Ponev odstavimo z ognja in špagete pokapamo s sveže iztisnjenim limoninim sokom. Jed postrežemo na krožnik, potresemo z naribanim sirom Grana Padano in mletim črnim poprom.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Fuline - belokranjska velikonočna jed

VEČ

Soparjen brancin z ingverjem

VEČ

Velikonočni sladek kruh

VEČ

Praznična predjed

VEČ

Čokoladne tortice

VEČ

Svetovni dan palačink - limonine palačinke z rikoto

VEČ

Burger s trganim jezikom in svežo solato

VEČ

Cheesecake brioš z jagodami

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
10 April 2025
Maribor
Ptujska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.