Srčki iz listnatega testa z lososom
SESTAVINE
- 1 zavitek listnatega testa Tre Mulini
- 120 g dimljenega lososa
- 120 g rikote
- 120 g svežega sirnega namaza
- 1 čajna žlička sveže naribanega ingverja
- 1 strok česna
- 1 šop peteršilja
- 1 šop drobnjaka
- ½ čajne žličke semen koriandra
- ½ limete (sok in naribana lupina)
- sol
- poper
Česen, drobnjak in semena koriandra sesekljamo ter damo v posodo z rikoto, sirnim namazom, ingverjem, sokom in naribano lupino limete, solimo, popopramo in dobro premešamo.
Z nožem nasekljamo lososa.
Testo razdelimo na polovico in prvo polovico na tanko premažemo s sirom z začimbami, nato dodamo četrtino lososa, hkrati prepognemo obe strani (po širini) navznoter, tako da se srečata točno na polovici: tako dobimo manjši pravokotnik z dvema zunanjima stranema testa in eno notranjo premazano stranjo.
Nato še drugo polovico premažemo s tanko plastjo sira in dodamo četrtino lososa ter dvakrat prepognemo testo navznoter, pri čemer se morata obe strani srečati točno na polovici.
Nato z ostrim nožem narežemo kose debeline približno en centimeter, jemljemo enega po enega, jih pri dnu stisnemo in pri vrhu razširimo, da dobimo obliko srca, dva sredinska pa dela navlažimo z vodo in rahlo stisnemo, da se zlepita in med peko ne padeta narazen.
Postopek ponovimo tudi z drugo polovico testa.
Srčke položimo na pekač, prekrit s papirjem za peko, in pečemo 20–25 minut pri 180 °C (pazimo, da se lepo zapečejo).