Svetovni dan palačink – limonine palačinke z rikoto
SESTAVINE
- 200 g moke
- 40 g sladkorja
- 1 vanilin sladkor
- 1/2 žličke soli
- 2 žlički pecilnega praška
- 240 ml mleka
- 200 g rikote
- 2 jajci
- 20 g stopljenega masla
- sok polovice limone
- lupina polovice limone
- [PRELIV] 100 g zamrznjenih borovnic
- [PRELIV] 1 žlica medu
V posodi zmešamo moko, sladkor, vanilin sladkor, pecilni prašek in sol. Na sredini naredimo jamico. V drugi posodi zmešamo jajca, ricotto in mleko. Premešamo, da dobimo gosto zmes. Dodamo še limonin sok in lupinico. Premešamo in dodamo maslo. Mokre sestavine vmešamo v mešanico z moko. Premešamo toliko, da se sestavine med seboj povežejo, a ne preveč. Ravno toliko, da ni več suhih ostankov moke. Palačinke spečemo na ogreti ponvi na maslu. Na vsaki strani pečemo približno 2 minuti. Borovnice in med damo v kozico in segrevamo do vretja. Ko zavre, kuhamo še dobre 3 minute. S paličnim mešalnikom zmeljemo v omako. Z omako prelijemo palačinke in jih posujemo s sladkorjem v prahu. Pa dober tek!