PAMETNI NAKUP

Svetovni dan palačink – limonine palačinke z rikoto

2 pax

SESTAVINE

  • 200 g moke
  • 40 g sladkorja
  • 1 vanilin sladkor
  • 1/2 žličke soli
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 240 ml mleka
  • 200 g rikote
  • 2 jajci
  • 20 g stopljenega masla
  • sok polovice limone
  • lupina polovice limone
  • [PRELIV] 100 g zamrznjenih borovnic
  • [PRELIV] 1 žlica medu

V posodi zmešamo moko, sladkor, vanilin sladkor, pecilni prašek in sol. Na sredini naredimo jamico. V drugi posodi zmešamo jajca, ricotto in mleko. Premešamo, da dobimo gosto zmes. Dodamo še limonin sok in lupinico. Premešamo in dodamo maslo. Mokre sestavine vmešamo v mešanico z moko. Premešamo toliko, da se sestavine med seboj povežejo, a ne preveč. Ravno toliko, da ni več suhih ostankov moke. Palačinke spečemo na ogreti ponvi na maslu. Na vsaki strani pečemo približno 2 minuti. Borovnice in med damo v kozico in segrevamo do vretja. Ko zavre, kuhamo še dobre 3 minute. S paličnim mešalnikom zmeljemo v omako. Z omako prelijemo palačinke in jih posujemo s sladkorjem v prahu. Pa dober tek!
Svetovni dan palačink – limonine palačinke z rikoto
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi uporabite mleko in mlečne izdelke znamke Land.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Velikonočni sladek kruh

VEČ

Praznična predjed

VEČ

Čokoladne tortice

VEČ

Svetovni dan palačink - limonine palačinke z rikoto

VEČ

Burger s trganim jezikom in svežo solato

VEČ

Cheesecake brioš z jagodami

VEČ

Miške s čokoladnimi kapljicami

VEČ

Carpaccio (bonus trik)

VEČ
ODPIRANJE NOVIH TRGOVIN
10 April 2025
Maribor
Ptujska cesta
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.