Svetovni dan testenin – Reginette s panceto in smetano
SESTAVINE
- čebula
- 2 stroka česna
- 100 g pancete
- ščepec soli, popra in origana
- 2 žlici naribanega parmezana
- 200 ml smetane za kuhanje
- 220 g testenin Reginette
V vročo ponev brez olja damo 100 g narezane pancete in jo nekoliko popečemo. Dodamo narezano čebulo in česen. Vse skupaj popražimo do zlato rjave barve ter malo posolimo in popopramo. V loncu zavremo vodo in damo kuhati Reginette. Medtem ko se testenine kuhajo, lahko med panceto, čebulo in česen vmešamo 200 ml smetane za kuhanje. Dobro premešamo ter dodamo zajemalko testeninske vode, parmezan, poper in origano. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo kuhane Reginette. Omaka in testenine so kot ustvarjene drug za drugega. Dober tek!
Recept je pripravil Primož Mačkošek, @macfoodster.