Sveža piadina s stejkom
SESTAVINE
- kos premium govejega steaka (cca 300 g)
- 4 piadine
- 2 pesti sveže rukole
- 100 g rikote
- sok polovice limone
- pol žličke naribane limonine lupinice
- žlica gorčice
- žlička medu
- sol
- poper
- rdeča čebula
- 1 dl belega vinskega kisa
- 1 dl vode
- žlica sladkorja
- žlica soli
- sir Grana padano
Stejk eno uro pred pripravo vzamemo iz hladilnika, da se temperira. Rikoto zmešamo z žličko soli, žlico limoninega soka in s pol žličke limonine lupinice. Rdečo čebulo olupimo in narežemo na lističe. V kozico damo 1 dl vode, 1 dl vinskega kisa, žlico sladkorja in žličko soli. Damo na ogenj in segrevamo, dokler se sladkor ne raztopi. Prelijemo po narezani čebuli in ohladimo. Gorčico, med in žlico limoninega soka zmešamo. Stejk popečemo na olju na vroči ponvi, čas pečenja pa prilagodimo debelini stejka – približno tri minute na vsaki strani za pečen stejk medium. Solimo in popramo. Ko je spečen, ga odstavimo v posodo in pokrijemo s folijo, da počiva. Piadine na ponvi pogrejemo minuto na vsaki strani. Po piadini namažemo rikoto, nanjo damo rukolo in okisano čebulico, narezan stejk in pokapamo z medeno-gorčično omako.
Recept je pripravila Anja Fir.