PAMETNI NAKUP

Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom

2 osebe

SESTAVINE

  • 250 g svinjskega vratu
  • 30 g svežega ingverja
  • 50 ml sojine omake
  • 30 g medu
  • 1/2 pomaranče
  • steblo mlade čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 dl olja
  • 100 g instant polente
  • 200 ml jušne osnove
  • 200 ml sladke smetane
  • 50 g masla
  • 50 g parmezana
  • 4 vejice rožmarina

Svinjski vrat narežemo, solimo, popramo in položimo v posodo. Vanjo dodamo narezano mlado čebulo, 2 stroka česna, sojino omako, med, sveži ingver, sok 1/2 pomaranče in rezine lupine ter olje. Meso v marinadi na sobni temperaturi pustimo stati eno uro. Nato marinirano meso na visoki temperaturi spečemo na žaru. Smetano in jušno osnovo zavremo. Dodamo tri vejice rožmarina in pustimo, da se infuzirajo 10 minut. Vejice odstranimo in ponovno zavremo. Vmešamo polento in skuhamo po navodilih proizvajalca. Dodamo parmezan in narezne lističe ene vejice rožmarina. Kuhano polento vlijemo v pekač in ohladimo. Narežemo jo na poljubne koščke in jih popečemo na žaru. Recept je pripravil Anže Kuplenik.
Svinjski vrat po azijsko s pečeno polento, z rožmarinom in s parmezanom
White e Fresh

Don Jerez

Kave in kavni nadomestki za dobro jutro ter začimbe za vse jedi.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite začimbe in začimbne mešanice blagovne znamke Don Jerez.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.