PAMETNI NAKUP

Tart z rikoto, artičokami in špinačo

4 pax

SESTAVINE

  • listnato testo
  • 250 g rikote
  • timijan
  • limona
  • 180 g vloženih artičok
  • 250 g špinače
  • parmezan
  • sol
  • poper
  • jajce za premaz

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Listnato testo damo na pladenj in ga prepikamo z vilico. Rikoto zmešamo v posodi s soljo, poprom in s timijanom ter jo razmažemo na listnato testo. Ob robovih pustimo 1 cm testa praznega, da ga bomo lahko zavili. Špinačo blanširamo v vreli vodi 30 sekund, nato pa jo damo v ledeno vodo in jo ohladimo. Dobro jo stisnemo, da odstranimo preostalo vodo in jo nasekljamo. Prav tako nasekljamo tudi vloženo artičoko in jo dodamo špinači. Zmesi dodamo pol žličke limonine lupinice, premešamo in razdelimo po rikoti. Robove listnatega testa prepognemo, da naredimo okvir. Premažemo z jajcem in pečemo 30 minut v ogreti pečici. Tart ohladimo in ga pred postrežbo potresemo z naribanim parmezanom.
Tart z rikoto, artičokami in špinačo
White e Fresh

Land

Svežina in čudovit okus mleka v vseh oblikah.

Nasvet

Pri pripravi recepta izberite rikoto naše blagovne znamke Land.

 

Ob jedi priporočamo belo vino Malvazija iz Slovenske Istre.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Košarice iz listnatega testa z rikoto in gozdnimi sadeži

VEČ

Fuline - belokranjska velikonočna jed

VEČ

Soparjen brancin z ingverjem

VEČ

Velikonočni sladek kruh

VEČ

Praznična predjed

VEČ

Čokoladne tortice

VEČ

Svetovni dan palačink - limonine palačinke z rikoto

VEČ

Burger s trganim jezikom in svežo solato

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.