Testenine Amatricana po naše
SESTAVINE
- 400 g špagetov
- 100 g pancete
- 75 g sira Pecorino
- 350 g pelatov
- 50 ml suhega belega vina
- 1 feferon
- 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
- sol in poper po okusu
V kozico najprej dajte na koščke nerezano panceto, oljčno olje in feferon. Na visoki temperaturi pražite približno eno minuto in nato dolijte belo vino.
Odstranite panceto in jo dobro odcedite ter dajte na stran, na toplo mesto.
V preostanek omake vmešajte paradižnikovo omako in kuhajte par minut. Medtem dodajte sol. Odstranite feferon, ki je medtem že oddal svoj okus (pazite, da se ne zažge) in omaki ponovno dodajte na kocke narezano panceto ter kuhajte, dokler se omaka ne zgosti. Ko so špageti kuhani na način
al dente jih dajte v posodo skupaj s sirom Pecorino.
Špagete in sir zmešajte ter jima dodajte omako.