Testenine Norma
SESTAVINE
- 500 g peresnikov
- 2 jajčevca
- 6 zrelih paradižnikov
- 2 stroka česna
- 6-7 listov bazilike
- sir Parmigano Reggiano
- ekstra deviško oljčno olje
- olje za cvrtje
- sol
- poper
Na oljčnem olju popražimo stroka česana in zrele paradižnike. Omako solimo in popramo ter ji dodamo liste bazilike. Kuhamo najmanj 30 minut.
Jajčevce narežemo na kocke in jih odcedimo v cedilu. Nato segrejemo rastlinsko olje, na katerem jih popražimo.
Ko končamo s praženjem, jih najprej položimo na papirnate brisačke, nato pa v omako iz paradižnika.
Testenine kuhamo toliko časa, kot je navedeno na embalaži in jih nato zmešamo z omako iz jajčevcev. Za konec naše testenine norma posujemo z izdatno količino parmezana Parmigiano Reggiano in okrasimo z listi sveže bazilike.