Testenine peresniki Pasta di Granano all’amatriciana z ovčjim sirom
SESTAVINE
- 350 g testenin Penne di Granano IGP Naše zvezde
- Za omako:
- 80 g dateljnih paradižnikov Naše zvezde
- 150 g ovčjega sira
- 120 g slanine narezane na trakce
- 1 ščepec črnega popra
- 1 ščepec soli
- 1 ščepec mletih feferonov
- 2 stroka česna
-
-
V ponvi, brez olja, popečemo slanino, česen in ščepec mletih pekočih feferonov.
Ko slanina postane hrustljava, dodamo datljeve paradižnike, ki smo jih rahlo pomečkali.
Testenine kuhamo v rahlo slani vodi.
Omako kuhamo na nizkem ognju in pazimo, da je pripravljena istočasno kot testenine.
Omako po okusu začinimo s poprom in soljo.
Testenine odcedimo, dodamo omaki in med mešanjem postopoma dodajamo ovčji sir.