PAMETNI NAKUP

Testenine Pescatora

4 pax

SESTAVINE

  • 320 g špagetov
  • 1 kg dagenj
  • 300 g lignjev
  • 12 škampov
  • 300 g češnjevega paradižnika
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 strok česna
  • peteršilj
  • 40 ml belega vina
  • fina sol po okusu
  • črni poper po okusu

Operite češnjeve paradižnike in razrežite na koščke. V ponev dajte oljčno olje in strok česna ter pražite, dokler ta ne postane zlatorjave barve. Nato dodajte na kolobarje narezane lignje in sol. Pražite 5 minut in zatem zalijte z belim vinom ter pustite, da alkohol izhlapi. Odstranite česen, dodajte paradižnike in kuhajte še 5 minut. Medtem skuhajte testenine. 4 minute preden se skuhajo jih stresite v posodo z omako. Skuhajte jih do konca in po potrebi dolivajte vodo, v kateri so se kuhali. Na koncu dodajte še odmrznjene klapavice. Po koncu kuhanja ugasnite ogenj, dodajte nasekljan peteršilj in pomešajte. Testenine z morskimi sadeži postrezite tople.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.