Testenine z bučo in dimljeno panceto
SESTAVINE
- 500 g testenin Buccatini
- 200 g buče
- 250 g dimljene pancete
- 100 g sira Pecorino Sardo
- 150 ml vode od testenin
- 20 g masla
- sol
- poper
- olivno olje
- muškatni orešček
Bučo narežemo na koščke, jo pokapamo z olivnim oljem, solimo, popramo in posujemo z muškatnim oreščkom. V pečici jo pečemo na 180 stopinj Celzija 25 minut. Panceto damo na ponev in jo popečemo, da spusti maščobo. Odstavimo in odcedimo. V slan krop damo testenine in jih skuhamo po navodilih. Pečeno bučo vzamemo iz pečice, jo damo v manjšo kozico in prilijemo 150 ml vode, v kateri so se kuhale testenine. Spasiramo, da dobimo gladko kremo. Dodamo maslo, da se omaka poveže. Dodamo še nariban Pecorino in ¾ pancete. Testenine odcedimo in jih umešamo v bučno omako. Posujemo s preostalo panceto in naribamo še nekaj Pecorina.
Recept je pripravila Anja Fir.