PAMETNI NAKUP

Tiramisu z grozdjem

SESTAVINE

  • 60 grozdnih jagod brez pešk
  • 40 g vode
  • 400 g rikote
  • 120 g grškega jogurta
  • 3 zvrhane žlice sladkorja
  • 8 piškotov savoiardi
  • 4 žlice ruma
  • 2 žlici medu

Nekaj grozdnih jagod prihranimo za okras, preostale jagode zrežemo na četrtine in jih damo v kozico, dodamo rum, vodo in med ter nekaj minut kuhamo na nizkem ognju. Dobro premešamo in počakamo, da dobimo sirup. S penovko ali žlico odstranimo grozdne jagode in sirup pustimo v kozici, da se zgosti. Z metlico dobro premešamo rikoto, grški jogurt in sladkor. Vse piškote narežemo na tretjine. Pripravimo 4 kozarce: dno prekrijemo z malo prekuhanega grozdja, dodamo kremo z rikoto, 3 kose piškotov, pomočenih v sirup, nato znova dodamo prekuhano grozdje, kremo in piškote, na koncu pa še preostalo kremo z rikoto, prekuhano grozdje, cele grozdne jagode za okras in kakšno kapljico sirupa. Kozarce prekrijemo z živilsko folijo in postavimo v hladilnik vsaj za eno uro in pol.
Tiramisu z grozdjem
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi recepta uporabite piškote savoiardi Dolciando.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Praznični tiramisu brez glutena

VEČ

Praznični medenjaki

VEČ

Božični cheesecake

VEČ

Losos v listnatem testu

VEČ

Široki rezanci s škampi in kaprami

VEČ

Bruskete z gorgonzolino kremo in s pršutom

VEČ

Pavlova s poširano hruško

VEČ

Svetovni dan testenin - Reginette s panceto in smetano

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.