Tiramisu z grozdjem
SESTAVINE
- 60 grozdnih jagod brez pešk
- 40 g vode
- 400 g rikote
- 120 g grškega jogurta
- 3 zvrhane žlice sladkorja
- 8 piškotov savoiardi
- 4 žlice ruma
- 2 žlici medu
Nekaj grozdnih jagod prihranimo za okras, preostale jagode zrežemo na četrtine in jih damo v kozico, dodamo rum, vodo in med ter nekaj minut kuhamo na nizkem ognju. Dobro premešamo in počakamo, da dobimo sirup. S penovko ali žlico odstranimo grozdne jagode in sirup pustimo v kozici, da se zgosti.
Z metlico dobro premešamo rikoto, grški jogurt in sladkor.
Vse piškote narežemo na tretjine.
Pripravimo 4 kozarce: dno prekrijemo z malo prekuhanega grozdja, dodamo kremo z rikoto, 3 kose piškotov, pomočenih v sirup, nato znova dodamo prekuhano grozdje, kremo in piškote, na koncu pa še preostalo kremo z rikoto, prekuhano grozdje, cele grozdne jagode za okras in kakšno kapljico sirupa.
Kozarce prekrijemo z živilsko folijo in postavimo v hladilnik vsaj za eno uro in pol.