PAMETNI NAKUP

Torta z maskarponejem in hruškami

15 minut
10 čas kuhanja

SESTAVINE

  • 200 ml smetane za stepanje
  • 250 g maskarponeja
  • 80 g masla
  • 300 g keksov
  • 20–30 g masla
  • 4 žlice sladkorja
  • 3 hruške
  • 3 žlice sladkorja
  • cimet po okusu

Za pripravo podlage najprej zmeljemo piškote. Nato jih damo v skledo s stopljenim maslom in premešamo, da piškoti vsrkajo vse maslo.

Medtem pripravimo karamelizirane hruške. V ponev damo sladkor in maslo. Pustimo, da se maslo stopi, in dodamo hruške, narezane na kocke. Dušimo 5 minut, dodamo cimet in pustimo, da se zgosti. Kuhamo še 3–4 minute. Hruške morajo biti mehke. Pustimo, da se ohladijo.

V skledo damo maskarpone, dodamo sladkor in z vilicami ali metlico zmešamo, da dobimo kremasto zmes.

Nato trdo stepemo smetano in jo previdno dodamo h kremi iz maskarponeja in sladkorja, ter pazimo, da zmes ne bo uplahnila.

Nato začnemo z zlaganjem torte. Najprej na dno tortnega modela damo piškote in jih prelijemo s kremo z maskarponejem.

Nato torto postavimo v hladilnik za 2 ali 3 ure, še bolje čez noč. Če je mogoče, jo pripravimo en dan prej, da se lahko bolje strdi.

Preden postrežemo, dodamo hruške s cimetom.

Odličen recept za silvestrsko zabavo, ki bo navdušil vaše goste.

 

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.