Tunina solata s stročjim fižolom in črnimi olivami
SESTAVINE
- 200 g stročjega fižola
- 100 g belega tuna v oljčnem olju
- 1 jajce
- 50 g brokolija
- mlada špinača
- črne olive
- ekstra deviško oljčno olje Val di Mazara DOP
- balzamični kis iz Modene IGP
Vodo posolimo in pustimo, da zavre, vanjo damo stročji fižol in brokoli ter kuhamo približno 10-15 minut. Odcedimo in pustimo, da se stročji fižol ohladi. Skuhamo trdo kuhano jajce. Fileje belega tuna, razkoščičene črne olive, stročji fižol in brokoli zabelimo z ekstra deviškim oljčnim oljem. Dodamo koščke trdo kuhanega jajca in svežo mlado špinačo. Po želji lahko dodamo strok česna, narezanega na zanke lističe. Pred serviranjem dodamo še starani balzamični kis iz Modene.