Veganska čokoladna torta
SESTAVINE
- 200 g pirine moke
- 80 g polnozrnate pšenične moke
- ščepec soli
- ščepec cimeta
- 60 g kakava v prahu
- pol zavojčka pecilnega praška
- 500 ml ovsenega napitka
- 180 g trsnega sladkorja
- 150 g sesekljane temne čokolade
- 150 g svežih jagod
Pečico ogrejte na 170 °C in pekač s premerom 24 cm obložite s papirjem za peko. V veliko skledo presejte moko, kakav in pecilni prašek ter dodajte cimet in sol. Temeljito premešajte. V srednje veliki skledi zmešajte ovseni napitek in sladkor. Mokre sestavine prelijte čez suhe in mešajte, dokler se ne povežejo. Nato vmešajte približno dve tretjini temne čokolade, preostanek pa prihranite za vrhnji del torte. Mešanico vlijte v pekač za torte z odstranljivim dnom. Pecite v ogreti pečici 50 minut. Pustite, da se torta približno 15 minut ohlaja v pekaču, nato pa odstranite rob pekača. Torta naj se popolnoma ohladi. Okrasite jo z jagodami in po želji potresite s praženimi drobljenimi lešniki.