PAMETNI NAKUP

Velikonočni kolački

4 pax
45 minut

SESTAVINE

  • 250 g moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 0,5 žličke soli
  • 0,5 žličke cimeta
  • 150 g masla sobne temperature
  • 120 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 8 dl mleka
  • 150 g vaniljevega jogurta
  • čokoladna velikonočna jajčka
  • 50 g bele čokolade
  • 3 žlice sira maskarpone
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 0,5 žličke naribane pomarančne lupinice
  • čokoladna velikonočna jajčka za okras

Moko, pecilni prašek, sol in cimet zmešamo v posodi. V drugi posodi penasto umešamo maslo in sladkor. Dodamo jajca, mleko in vaniljev jogurt ter premešamo, da dobimo gladko maso. Suhe sestavine dodamo k mokrim in počasi umešamo. Čokoladna velikonočna jajčka na grobo nasekljamo in vmešamo v pripravljeno maso. Maso damo v modelčke za mafine in pečemo v pečici na 210 °C približno 25 minut. Medtem pripravimo kremo. Belo čokolado stopimo na sopari in jo ohladimo. Maskarpone z metlico razrahljamo in mu dodamo nekoliko ohlajeno stopljeno čokolado. Sladko smetano in vaniljev sladkor stepemo in vmešamo v maskarpone. Ko se kolački ohladijo, nanje nabrizgamo kremo in jih okrasimo s čokoladnimi velikonočnimi jajčki. Recept je pripravila Anja Fir, objavljen je bil na portalu dobertek.com.
Velikonočni kolački
White e Fresh

Dolciando

Pravi izdelki za sladke trenutke.

Nasvet

Pri pripravi uporabite čokoladna velikonočna jajčka znamke Dolciando.

Najnovejši recepti

Pripravili smo jih za vas in komaj čakamo, da vas vidimo pri delu!

Tudi vi se preizkusite v kuhinji in ustvarite najokusnejše jedi z izdelki Eurospin, ki so vam najbolj pri srcu.
Pričakujemo vaše stvaritve!

ODKRIJTE VSE

Domač humus

VEČ

Veganski browniji

VEČ

Domači pita kruh

VEČ

Domači veganski falafeli

VEČ

Pečen melancan in korenček z jogurtovo omako

VEČ

Janež z ovčjim sirom

VEČ

Velikonočni kolački

VEČ

Velikonočna mineštra

VEČ
Išči do:

Prijavite se na e-novice

 

Prijavite se na e-novice in ostanite obveščeni o vseh tedenskih akcijah in novostih.