Pri pripravi recepta uporabite belo čokolado naše blagovne znamke
Dolciando
Naribamo lupinico pomaranče in limone.
V posodo vsujemo moko, kvas, sladkor in naribano lupinico agrumov. Dodamo tudi ščep soli, vse skupaj vsujemo na desko in na sredini naredimo luknjico. Dodamo še jajca, koščke zmehčanega masla in peneče vino (ali rum). Dobro pregnetemo vse sestavine, da dobimo gladko in homogeno testo, nato pa ga postavimo v hladilnik za najmanj 15 minut. Nato testo z valjarjem razvaljamo na tanko in z nožkom narežemo trakove dolžine 3–10 cm. Na sredino postavimo majhen košček čokolade in prepognemo. V posodo nalijemo olje, ga segrejemo in nato cvremo flancate, dokler se ne začnejo napihovati in dobijo lepo zlatorjavo barvo.
Pri pripravi recepta uporabite belo čokolado naše blagovne znamke
Dolciando