Začinjene piščančje perutničke s pečenim krompirjem na žaru
SESTAVINE
- paket začinjenih piščančjih perutničk
- 3 srednje veliki krompirji
- maslo
- groba sol
- rožmarin
Piščančje perutničke spečemo na žaru. Pri tem bodimo pozorni (pri plinskem žaru in žaru na oglje), da nimamo previsoke začetne temperature pečenja. Ker gre za meso na kosti, je pomembno, da jih ne zapečemo prehitro, saj se nam bodo od zunaj izsušile, od znotraj pa bodo še surove. Da bodo ravno prav pečene in hrustljave, jih 3/4 časa pečemo na srednji temperaturi, na koncu, za lepšo barvo in zapečenost pa na višji temperaturi. Krompir operemo in ga skuhamo v olupku. Ko je kuhan, ga prerežemo na pol in hrustljavo zapečemo na žaru. Za dodatno aromo mu med peko dodamo vejice rožmarina. Ko je pečen, na vsako polovico dodamo košček masla in ga posujemo z grobo soljo.
Recept je pripravil Anže Kuplenik.