Sezona žara – orada s hrustljavim krompirčkom
SESTAVINE
- 4 orade
- 2 limoni
- 8 strokov česna
- 2 šopka peteršilja
- olivno olje, sol, poper
- 8 manjših mladih krompirjev
- 60 g masla
- vejice timijana
- 3 stroki česna
Orade osušimo in z ostrim nožem zarežemo. Limono razrežemo na rezine, česen in peteršilj sesekljamo, zmešamo z olivnim oljem in skupaj z limono nadevamo v trebuh ribe. Po koži ribe premažemo z oljem in jih začinimo. Orade pečemo na segretem žaru, na vsaki strani po približno 5 minut. Seveda je čas peke odvisen od velikosti ribe. Že vnaprej, v bolj slani vodi, skuhamo krompir. Premažemo ga z mešanico stopljenega masla, česna in timijana. Med peko krompirja ta postopek večkrat ponovimo. Pečemo ga toliko časa, da postane hrustljavo zapečen.