Zeliščni krostini z robiolo, rukolo, jagodami in redukcijo balzamičnega kisa
SESTAVINE
- 4 rezine kruha iz trde pšenice
- 200 g sira robiola Amo Essere Senza Lattosio
- 1 žlica mešanice dišavnic (drobnjak, peteršilj, bazilika)
- 50 g rukole
- 150 g jagod
- ekstra deviško oljčno olje po okusu
- sol po okusu
- [REDUKCIJA] 100 g balzamičnega kisa
- [REDUKCIJA] 1 žlica sladkorja
- [REDUKCIJA] 1 žlica limoninega soka
V manjšo kozico dajte sestavine za pripravo redukcije, zavrite in na zmernem ognju reducirajte, dokler ne dobite goste zmesi. Kruhke popecite, porazdelite po krožniku in jih takoj začinite s kapljico olja in sesekljanimi zelišči. Jagode narežite po želji. Krostine nadevajte z robiolo, rukolo ter jagodami in na koncu pokapajte z redukcijo.