Jagode lahko nadomestimo z drugim sezonskim sadjem.
Na rahlo pomokani površini razvaljamo listnato testo
na debelino pribl. 3 mm. Izrežemo 3 pravokotnike
(12 × 34 cm), jih prepikamo z vilicami, prenesemo na
pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko, potresemo
s sladkorjem in pečemo 8–10 minut pri temperaturi
180 °C. Ko testo naraste in se zlato obarva, ga vzamemo
iz pečice in počakamo, da se ohladi. Očistimo polovico
jagod, jih zrežemo na majhne koščke, stresemo v kozico
skupaj z rjavim sladkorjem in 5 minut kuhamo na
srednjem ognju. Nato jagode s paličnim mešalnikom
zmeljemo v pire, počakamo, da se ohladi in ga nato
postavimo v hladilnik vsaj za 30 minut. Slaščičarski
izdelek stepemo in polovico prenesemo v dresirno
vrečko z zvezdastim nastavkom. Skuto Ricotto damo
v veliko skledo, dodamo žlico sladkorja, polovico
stepenega slaščičarskega izdelka in jagodni pire ter
nežno mešamo, da dobimo homogeno kremo. Sladico
sestavimo tako, da na pladenj ali servirni krožnik
postavimo prvo ploščico listnatega testa, prekrijemo
s kremo iz rikote, pokrijemo z drugo ploščico testa,
jo prekrijemo s stepenim slaščičarskim izdelkom ter
preostankom jagod, zrezanih na koščke. Nato dodamo
zadnjo ploščico listnatega testa. S slaščičarsko lopatico
ali nožem odstranimo odvečno jagodno kremo in na
koncu sladico posujemo s sladkorjem v prahu.Jagode lahko nadomestimo z drugim sezonskim sadjem.