Namesto polpet falafel, lahko uporabite sojine polpete.
• 1 Pripravimo humus: čičeriko z mešalnikom zmešamo s 4 žlicami vode, sezamovo pasto,
1 žlico olja in 2–3 žlicami soka limone. Posolimo, popopramo in damo v skodelico.
• 2 Operemo češnjeve paradižnike, jih prerežemo na polovico in solimo.
Čebulo olupimo, jo narežemo na rezine, posolimo in poškropimo z 1 žlico soka limone. Bučke in korenček
očistimo in z rezalnikom (ali ostrim nožem) narežemo na trakove. Popečemo jih na vroči
plošči in rahlo osolimo.
• 3 V ponvi popečemo falafel polpete in jih zrežemo na koščke.
Tudi tortilje popečemo, namažemo z nekaj pripravljenega humusa, dodamo paradižnike,
koščke falafel polpet, trakove bučk, korenčka in čebulo. Tople tortilje tesno zvijemo in na 3
mestih ovijemo z navlaženim papirjem za peko, nato pa vsak zvitek narežemo na 3 dele.
Prigrizek postrežemo skupaj s humusom.Namesto polpet falafel, lahko uporabite sojine polpete.