Zvitki s tunino
SESTAVINE
- 480 g tunine v oljčnem olju
- 180 g naribanega parmezana
- 200 g rikote
- 100 g slanih pistacij
- 50 g ekstra deviškega oljčenga olja
- 1 neškropljena limona
- poper
- sol
Tunino zmešamo z rikoto, dodamo naribano limonino lupinico in popopramo, nato pa vse skupaj mešamo toliko časa, da dobimo homogeno zmes.
Pistacije fino sesekljamo, dve žlici zdrobljenih pistacij prihranimo, preostale pa zmešamo skupaj z oljem, preostalo limonino lupinico ter dodamo malo soli in popra, da dobimo pistacijev pesto. Če imamo čas in voljo, lahko pesto pripravimo v terilniku.
Pripravimo parmezanove zvitke.
Iz papirja za peko izrežemo kroge s premerom pribl. 20 cm. Na kuhalni površini segrejemo ponev s premazom proti sprijemanju, v sredino damo krog iz papirja za peko, povrh potresemo dve žlici naribanega parmezana in naredimo strnjen krog. Ko se parmezan stopi in nastane homogen oblat, papir odstranimo s toplote skupaj z oblatom in še toplega zvijemo okrog aluminijastega modela za izdelavo zvitkov. Pustimo, da se ohladi, nato pa zvitek odstranimo. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega parmezana.
Zvitke napolnimo s tunino kremo ter jih na vsaki strani pomočimo v zdrobljene pistacije. Pesto uporabimo za okrasitev krožnika ter postrežemo predjed.